AQ Group tillsätter ny vd och koncernchef

Foto: ABB

Styrelsen i AQ Group har utsett Anders S Carlsson

Styrelsen i AQ Group har utsett Anders S Carlsson till ny vd och koncernchef. Anders tillträder senast den 1 september och ersätter en av AQ:s grundare Claes Mellgren som efter åtta framgångsrika år som koncernchef har begärt att få lämna sin position.

– Vi är glada att kunna presentera Anders Carlsson som ny vd och koncernchef. Anders är en erfaren och kompetent ledare och har i ABB visat att han har en gedigen förståelse och bredd för ny teknik, produktion och att skapa försäljningstillväxt. Styrelsen och jag är övertygad om att Anders är rätt person att vidareutveckla AQ till nästa nivå, säger styrelseordförande P-O Andersson.

Anders Carlsson är idag medlem av ABB’s svenska koncernledning samt verksam som divisionschef för ABB Electrification Products i Norra Europa. Dessförinnan har han haft olika ledande positioner inom ABB sedan 1992. Han är svensk medborgare, född 1967, och utbildad civilingenjör vid KTH.

– Jag ser verkligen fram mot att få ta över som vd efter Claes och att få leda ett globalt entreprenörsdrivet företag med unik kompetens inom kontraktstillverkning och teknikutveckling. Det ska bli spännande att få arbeta tillsammans med AQ:s medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets tillväxtresa, säger Anders Carlsson.’

Claes Mellgren kommer att lämna sin post som vd i samband med att ny vd tillträder men fortsätter att medverka i utvecklingen av AQ i sin roll som föreslagen styrelseledamot och största aktieägare.