Tele2Tele2 och Nokia i IoT-samarbete

Foto: Pixabay

Förenklar ekosystemet för stora multinationella implementeringar

Tele2 och Nokia har ingått ett strategiskt partnerskap för att erbjuda en global IoT-uppkopplingslösning för företag. Lösningen förenklar ekosystemet för stora multinationella implementeringar och applikationer med hög dataförbrukning. Företagen går in i ett strategiskt och bilateralt partnerskap som är fokuserat på banbrytande teknik i form av Nokias globala IoT Network Grid, WING, och SIM-teknik från Tele2 IoT.

Tele2 IoT kommer att lansera ett erbjudande baserat på Nokias WING-plattform som gör det möjligt för företag att utveckla sina egna globala och mobila IoT-lösningar samtidigt som det säkerställer en flexibel och långsiktig anslutningsstrategi. Företagen kan få egna IoT nätverk levererat som en tjänst.

Rami Avidan, vd för Tele2 IoT, kommenterar: 

– Vi går in i ett mycket viktigt partnerskap med Nokia där vi vill förenkla det globala IoT-anslutningsekosystemet för stora företag. Erbjudandet vi lanserar som resultat av detta partnerskap kommer att skapa helt nya tillväxtmöjligheter och ge den tillförlitlighet som behövs för företagskritiska tillämpningar.

– Nokia WING gör det möjligt för Tele2 IoT att erbjuda sina företagskunder en global tjänst med flexibel kontroll, låg latens, hög effektivitet och företagsautomatisering. Tillsammans kommer vi arbeta för att möjliggöra nya IoT-lösningar som kan antas i olika branscher för att leverera sömlösa, tillförlitliga och effektiva processer för företag att drivas smartare, säger Ankur Bhan, chef för WING på Nokia.