Installerar sin tusende hybridoperationssal

Foto: Getinge

Kombinerar traditionell operationssal med cath lab och bildteknikutrustning

Hybridoperationssalen gör det möjligt för läkare att diagnostisera och behandla på ett och samma ställe, vilket minskar risker och förseningar samt förbättrar patientsäkerheten. Därmed minskar också kostnaderna. Många olika operationer – kardiovaskulära, neurokirurgiska, onkologiska, ortopediska, urologiska och traumatologiska – främjas av diagnostisk bildbehandling i realtid.

– Genom att byta till en hybridoperationssal får man en enda kirurgisk arbetsyta som kombinerar bildteknikutrustning med ett flerfunktionellt operationsbord som inte bara tillgodoser behoven hos flera kirurgiska discipliner utan även uppfyller behovet av panorering vid avancerad bildbehandling, förklarar Frédéric Pette, President Surgical Workflows, Getinge.

I en hybridoperationssal ryms avancerad diagnostisk bildteknikutrustning i en traditionell operationssal, vilket skapar ett multidisciplinärt utrymme som ger sjukvårdspersonal med olika specialinriktningar möjlighet att diagnostisera och behandla patienter på samma ställe och utföra både öppna och minimalt invasiva operationer. Den avancerade rumsdesignen gör att patienten kan övergå från en interventionell till en kirurgisk operation utan att behöva förflyttas till ett annat utrymme.