Hallå Där Mats Ullmar - Ny samverkanschef på SSG

Vilka erfarenheter tar du med dig till det nya uppdraget?

Jag kommer senast från en roll som Produktionschef på Kraton i Söderhamn. En relativt stor produktionsanläggning med ett raffinaderi och en hartsderivatfabrik för råtallolja.  Då våra kunder och samarbetspartners på SSG ofta är anläggningsägare eller entreprenörer som jobbar på anläggningar är den erfarenheten viktig för mitt jobb på SSG. Dessförinnan var jag vd på Åkroken Science Park AB i Sundsvall. Ett företag som arbetade med regional tillväxt med fokus på företagande och nyskapande. En helt annan roll jämfört med industrin men mycket utvecklande då nätverk, samverkan och entreprenörskultur är viktiga för den regionala tillväxten och innovationsklimatet i regionen. Största delen av mitt arbetsliv har jag jobbat på Valmet som global utvecklingschef för olika verksamheter. En stark innovations- och utvecklingskultur i kombination med ökade krav på en låg time to market och hög produktivitet är några av utmaningarna som jag jobbat med samt naturligtvis möjligheten att träffa kunder, samarbetspartners och universitet runt om i världen. Mötet med människor i kombination med teknik och utveckling har alltid intresserat mig och är en röd tråd i mina olika roller.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?

Jag har på SSG förmånen att leda en avdelning och jobba med kollegor som har ett stort kund- och samarbetspartnersnätverk. SSG är dessutom ett mycket intressant bolag som till grunden skapar nytta hos industrin genom att skapa standarder, tjänster och samverkan. Jag ser detta som ett mycket intressant arbete vill bidra med min personlighet, erfarenhet och bakgrund för att utveckla avdelningen och SSG inom dessa områden.

Vilka förhoppningar har du?

Att ha ett utmanande och spännande där jag får jobba just i mötet med människor, teknik och utveckling i olika form. Detta är dessutom ett relativt litet företag vilket gör att vi har nära till beslut och har lätt att anpassa oss efter de behov och insatser som behövs ute i industrin.

Vilka utmaningar kommer du att stöta på?

Att smälta att jag numera bara har nio min gångväg till jobbet! I alla roller skall ju nya ambitioner sättas – dessa är ofta höga och med mycket innehåll – att skapa utrymme för reflektion och eftertanke samtidigt som vi har hög leverans och kvalitet är något som jag ser återkommer i många företag och är kanske den allra viktigaste utmaningen hos mig och andra ledare för att skapa ett produktivt ”må bra företag”.