Jönköping University ska stärka svensk industri

Foto: Jönköping University

Satsar på kunskapsintensiv produktframtagning

Fredagen den 28 april är en stor dag för Jönköping University. Då invigs satsningen på forskning och utbildning inom kunskapsintensiv produktframtagning. Under eventet presenteras forsknings- och utbildningsprojekt inom området och talare från fem olika organisationer ger sitt perspektiv på betydelsen av högskolans initiativ.

För att svensk tillverkningsindustri ska kunna vara globalt konkurrenskraftig behöver kunskapsinnehållet i produkter och processer öka. Genom satsningen inom kunskapsintensiv produktframtagning kommer Jönköping University, i nära samverkan med industrin, att utveckla ny kunskap och kompetens som stärker företag i Jönköpings län och övriga Sverige.

Invigningen är den officiella starten på ett 10-årigt partnerskap med KK-stiftelsen som bland annat syftar till att göra Jönköping University nationellt ledande inom kunskapsintensiv produktframtagning. Redan nu har högskolan ett stort antal pågående forsknings- och utbildningsprojekt inom det här området, vilka drivs i samarbete med närmare 70 olika företag.