Levererar komplett IoT-lösning till entreprenadbranschen

Nyckelpersonerna från Abax och Hitachi. Från höger: Lars Thorstensen, Martijn Zewald, Paul Walsh, Håkon Grønn-Weiss, Tom van Wijland, Jürgen Heilmann, Pål Kamjord, Morten Strand, Makoyo Yamazawa. Foto: Abax

Abax blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenadbranschen. Det nya samarbetet mellan de två marknadsledarna går ut på att koppla upp minigrävare till en global E-tjänst som ger full tillgång till operativ data från maskinerna. Datan gör det möjligt för ägarna att öka maskinernas produktivitet, förbättra effektivitet, maximera tillgänglighet och minska driftskostnader.

Abax CEO Morten Strand ser framemot att se värdet av samarbetet för Abax, Hitachi och kunderna:

– Vår marknadsledande plattform gör det möjligt för oss att erbjuda nya möjligheter och skapa ömsesidiga fördelar för Hitachi, deras återförsäljare och kunder. Hitachi är en ledande aktör inom bygg- och entreprenadbranschen och vi ser framemot ett långsiktigt partnerskap som skapar nya utvecklingsområden och fantastiska möjligheter framöver.

Som ledande leverantör av telematiklösningar ser Abax partnerskapet som en ny strategi för att skapa ännu mer nytta för både återförsäljare och användare inom bygg- och entreprenadbranschen, inflikar Paul Walsh, CTO på Abax .

– I samband med att vi expanderar ser vi också positivt på att inkludera fler maskintillverkare på sikt, säger Paul Walsh, CTO på Abax .

Mjukvaran är tillgänglig för alla mini- och kompaktmaskiner från Hitachi. Den kan även användas på tidigare generationsmodeller med hjälp av Hitachis återförsäljare.

Manager Business Development Hitachi Construction Machinery Europe, Tom van Wijlandt, kommenterar:

– Nu är fjärrövervakningssystemet tillgängligt för hela sortimentet av Hitachi grävmaskiner. Så länge maskinen har ett Hitachi-serienummer kan maskinen hittas under Hitachis globala E-service-tjänst. Vi ser framemot att expandera våra lösningar med Abax framöver.