Ramirent förvärvar Stavdal

Stavdal blir uppköpt. Foto: Stavdal

RamirentPlchar tecknat avtal för ett förvärv av Stavdal, ett av Sveriges ledande maskinuthyrningsföretag. Affären förutsätter ett godkännande av Konkurrensmyndigheten och förväntas genomföras senast under slutet av kvartal 3, 2019. I Stavdals uthyrningstjänster ingår anläggnings- och byggmaskiner, hissar, bodar, ställningar och skyddsräcken, el & energi samt liftar. Företaget är speciellt stora inom liftar. Inom Stavdals portfölj ingår både bygg, anläggning, industri och eventkunder.

Under 2018 hade Stavdal en omsättning på 819 miljoner kronor och ca 5% av marknadsandelarna inom maskinuthyrning i Sverige. Intäkterna ökade under 2018 med en justerad EBITDA på ca 296 miljoner kronor. Stavdal har idag ca 280 medarbetare i Sverige och Norge som kommer att bli en del av Ramirent när köpet blir klart.

Förvärvet är helt i linje med Ramirents strategi. Ramirent blir marknadsledande inom den svenska maskinuthyrningsbranschen genom en förstärkt position i både Stockholms- och Göteborgsområdet. Förvärvet innebär också större marknadsandelar inom små- och medelstora kunder samt utökad produkt och tjänsteutbud, speciellt inom kategorin liftar.

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att bredda vår kundportfölj inom små- och medelstora kunder, växa inom produktkategorin lift samt att bli marknadsledande inom maskinuthyrning i Sverige. Vår vision är att erbjuda oslagbar service inom maskinuthyrning, vilket vi är ett steg närmare att nå genom våra nya medarbetare som bidrar med kompetens och erfarenhet, säger Erik Bengtsson, vd Ramirent.

– Att vi nu blir en del av Ramirent innebär stora möjligheter för alla parter. Bolagen kompletterar varandras styrkor och skapar nya möjligheter för både kunder och medarbetare. Tillsammans kommer vi få stora resurser, oändlig kompetens och fantastiskt utbud av tjänster kopplade till våra maskiner, men också nya digitala tjänster. Bolagen delar värderingar och tror starkt på hållbarmaskinuthyrning, vilket gör det till en perfekt kombination, säger Mikael Olsson, vd Stavdal.