NCC bygger ut armeringsfabrik i Norrköping

Foto: NCC

NCC bygger ut det egna grundläggningsbolaget Hercules armeringsfabrik i Norrköping, till dubbel storlek. Tillbyggnaden ger Hercules Armering ökad logistikkapacitet och en framtida robotiserad svetstillverkningslinje.

– Med den nya fabriken förbättras våra möjligheter att i ännu högre grad tillgodose våra kunders behov av projektanpassad armering ”just in time”. Vi får fler tillverkningslinjer och moderna fabrikslokaler som är byggda efter våra önskemål, säger Mikael Karlsson, chef för Hercules Armering i Sverige.

Hercules Armering investerar samtidigt i nya maskiner, för att kunna robotisera tillverkningen av mer bearbetade produkter, som exempelvis armeringskorgar och montageprodukter. De nya moderna lokalerna kommer dessutom innebära bättre arbetsmiljö för medarbetarna samt en energibesparing med 42 procent, jämfört med tidigare.

– Vi är äntligen igång med detta projekt som i förlängningen kommer förse bygg- och infrastrukturprojekt över hela Sverige med armeringsprodukter. Utbyggnaden förbättrar och stärker NCC:s egna verksamhet men kommer även bli ett positivt tillskott för hela regionen, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building.

Byggstart är beräknad till februari 2019 och den nya fabriken beräknas vara klar i november 2019. Värdet på uppdraget är cirka 65 miljoner kronor och orderanmäldes i sista kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building Sweden.