Tyco-portfölj med korrosionslösningar för sprinklersystem

Johnson Controls lanserar en ny Tyco-portfölj. Foto: Tyco

Johnson Controls lanserar en ny Tyco-portfölj med korrosionslösningar för sprinklersystem. Med den här produktserien får brandskyddsbranschen en komplett Johnson Controls-portfölj som kan ge torr-, preaction- och våtrörsystem betydligt längre livslängd.

Portföljen innehåller kvävgasgeneratorer i väggmonterade, fristående och skidmonterade modeller. Med en patenterad process för påfyllning och tömning, avlägsnar NG-1 kvävgasgeneratorer korrosivt syre och ersätter det med kvävgas för att förhindra korrosion. 

Tyco kvävgasgeneratorer är FM- och CE-godkända och genererar 98 procent ren kvävgas, som ersätter nästan allt syre i övervakningsgasen. All utrustning installeras i sprinklercentralen, så det krävs ingen fjärrstyrd utrustning och inga omfattande gasprovtagningsledningar. Det förenklar installation och underhåll. Generatorerna kräver ingen kvävgastank eller kylda lufttorkare, vilket ger en kompakt utrustning som passar utmärkt för mindre utrymmen.

– Korrosion i brandsprinklersystem kan leda till försämrad sprinklerprestanda och skador genom vattenläckor som kan medföra kortare livslängd, säger Gary Koellhoffer, produktansvarig på Johnson Controls. Det är med stort nöje vi presenterar det här sortimentet som minskar korrosionsrisken och förlänger livslängden för vattenbaserade brandsprinklersystem.

Portföljen omfattar även en serie tillbehör, ventiler och anordningar för kväveinertering, som utformats för att motverka eller förhindra korrosion.