Hjotrade blir en del av Scanfast

Patrik Holmqvist, säljare Hjotrade, Sebastian Kleveros, försäljningschef Scanfast, Manne Nilsson, säljare Hjotrade, Jim Kleveros, vd Scanfast, Felix Vogt, säljare Hjotrade. Foto: Scanfast

Scanfast i Uddevalla förvärvar nu en annan specialist inom infästning, företaget Hjotrade från Tibro. Det innebär att båda företagen kommer kunna erbjuda en bredare produktportfölj och tillgodose behovet av infästningsprodukter hos fler och större företag.

– Vi på Scanfast har alltid satsat på att vara bra rådgivare till våra kunder genom att ha kunskap och kompetens om produkterna vi säljer, det är ett arbetssätt vi har gemensamt med Hjotrade. Nu får vi värdefulla tillskott i produktportföljen och organisationen tack vare den unika spetskompetens som gänget på Hjotrade har, säger Jim Kleveros, vd på Scanfast.

Både Scanfast och Hjotrade är specialistföretag inom infästning men erbjuder produktportföljer med olika tillämpningsområden. Det är bakgrunden till att Scanfast från Uddevalla med rikstäckande marknadsnärvaro nu köper Tibroföretaget Hjotrade.

– Affären kompletterar Scanfasts erbjudande till befintliga kunder, men vår förhoppning är att få nya kunder bland företag som köper flera olika typer av infästningsprodukter. De kunderna vi hittills hunnit berätta om affären har tyckt att samgåendet är väldigt bra.

Scanfast breddar i och med förvärvet erbjudandet till att omfatta förpacknings-, fönster- och dörrindustrin och kompletterar organisationen med spetskompetens inom samma områden.

– Vi på Hjotrade är specialister på klammer för kartonghantering samt dyckert och stift för snickerier inom möbelindustrin. Fristående är det ett smalt område i branschen men tillsammans med Scanfasts produktportfölj blir erbjudandet mycket starkt för exempelvis större industriföretag i Sverige, säger Felix Vogt, säljare och f.d. delägare på Hjotrade.

Konkret innebär affären att Hjotrade byter namn till Hjotrade Scanfast för att signalera bredare sortiment, tillgänglighet och kompetens. Verksamheterna kommer bedrivas som tidigare och Hjotrade Scanfast kommer inledningsvis att fortsätta arbeta från lokalerna i Tibro.

– Med hjälp av Scanfasts befintliga säljkår på nästan 40 personer får nya Hjotrade Scanfast närvaro i hela Sverige. Att finnas hos kunderna är det absolut viktigaste för oss. Kunderna får direkt tillgång till vår kompetens, dessutom är det väldigt trevligt att ha personlig kontakt med alla vi arbetar med, säger Felix Vogt, säljare och f.d. delägare på Hjotrade.