Hydro och Reliefed i samarbete kring nya 3D-lösningar

Nu utvecklar Hydro och Reliefed nya metoder för 3D-tillverkning. Foto: Reliefed

Reliefed Technologies samarbetar med det globala aluminiumföretaget Hydro för att undersöka och utveckla nya 3D-lösningar i aluminium med fokus på större designfrihet och effektivare användning av resurser och energi. Projektet är en strategisk anpassning för båda företagen, som vill ge kunderna nya 3D-lösningar samtidigt som miljöpåverkan prioriteras, både ur ett produkt- och produktionsperspektiv.

– Det är viktigt för Reliefed att samarbeta med strategiska partners som har fokus och tankesätt som vägrar att acceptera status quo," säger Mikael Eklund, vd för Reliefed Technologies. "Hydros starka ställning och gemensamma gemensamma strategier för att hitta innovativa lösningar för en hållbar framtid sätter grunden för ett framgångsrikt samarbete."

Projektet är att designa och genomföra 3D-extruderingstester av en konceptuell applikationsprofil. Hydros Ole Daaland säger att med ett positivt resultat, inklusive uppnåendet av en kontinuerligt stabil 3D-extruderingsprocess, kommer partnerna att diskutera nästa steg och titta på potentialen för kommersialisering. Det 12-månadersprojektet pågår under de kommande veckorna. nEn del av projektverksamheten kommer att ske i Hydros nya aluminiumforskningslaboratorium i Finspång, där företaget nyligen utvidgade sin FoU-verksamhet.

– Vår 3D-iExtrusion-teknik skapar helt nya produktlösningar på ett rationellt, resurs- och energieffektivt sätt. Vi har identifierat potential och ser värde för våra kunder inom flera produktområden. Vi ser fram emot att utforska dessa möjligheter tillsammans, säger Eklund.