Serneke etablerar nytt regionkontor i Luleå

Serneke etablerar sig i norr. Foto: Serneke

Entreprenad- och fastighetsutvecklingskoncernen Serneke etablerar ett nytt regionkontor i Luleå och blir med sin femte region i norr ett landstäckande bolag.

– Jag är övertygad om att vårt samlade entreprenaderbjudande tillsammans med att vi arbetar nära vår affär kommer att attrahera såväl kunder som framtida medarbetare, säger Mikael Thorgren, regionchef på Serneke. 

Serneke Group meddelade i samband med sin delårsrapport för tredje kvartalet 2019 att man arbetar med en större omorganisation. Den innebär bland annat att bolaget kommer att organisera sin verksamhet kring fem regioner som var och en får ansvar för att erbjuda den regionala marknaden hela koncernens erbjudande, både entreprenad- och projektutvecklingsverksamhet. En gemensam affär, närhet till kunden samt kunskap om och engagemang i den lokala marknaden är nyckelord i den organisation som ska gälla från och med 2020.

Sedan tidigare finns regionerna Väst, Syd, Öst samt region Mitt (Värmland, Närke, Dalarna) som är under uppbyggnad. Nu startar även region Norr med säte i Luleå och med Mikael Thorgren som regionchef.

– Vårt täckningsområde kommer att sträcka sig från Sundsvall i söder till Kiruna i Norr. Vårt fokus blir att bygga upp starka lokala enheter på regionens tillväxtorter, säger Mikael Thorgren.

Serneke Region Norr är under uppbyggnad och organisationen består för närvarande av en arbetsgrupp i Sundsvall som är i full färd med att uppföra ett hotell med 270 rum åt Diös och en central grupp för regionen inklusive regionledning placerad i Luleå.

– Vårt team och verksamhet är under uppbyggnad och jag ser väldigt ljust på vår framtid och möjlighet att utmana övriga aktörer på marknaden i norr med ett erbjudande som jag tror hittills saknats, säger Mikael Thorgren.

– Jag är stolt över att kunna säga att vårt bolag nu är på väg att bli helt landstäckande och jag har stora förhoppningar om att Mikael och hans team kommer att tillföra nya dimensioner både till vårt bolag och till landets norra marknad. Detta är ytterligare ett viktigt steg på vår väg mot våra långsiktiga mål, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group.