Ny projektkoordinator vid programkontoret IoT Sverige

Foto: IoT Sverige

Den 1:a februari tillträdde Olle Bergdahl som projektkoordinator på programkontoret IoT Sverige. Olle kommer närmast från tjänsten som e-strateg på Uppsala kommun där han hade ett övergripande ansvar för Uppsala kommuns digitalisering. Olle brinner för de möjligheter som ny teknik skapar för ökad välfärd. I grunden är han civilingenjör i informationsteknik från KTH.

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Olle välkommen till programkontoret och IoT Sverige. Olles kompetens och hans kunskaper om den offentliga sektorn kommer att bidra till att stärka IoT Sveriges arbete för välfärd genom innovation, säger Jin Moen, programchef IoT Sverige.”

– Jag hoppas kunna bidra till att sakernas internet utvecklas i en riktning som kommer många människor och vårt framtida samhälle till nytta på ett bra sätt. IoT är Sveriges framtid, säger Olle Bergdahl.

IoT Sverige är ett av 17 strategiska innovationsprogram inom ramen för Vinnovas, Energimyndighetens och Formas gemensamma satsning på strategiska innovationsområden. Programmen ska genom samverkan inom områden som är strategiskt viktiga för Sverige, skapa förutsättningar för hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar och en ökad internationell konkurrenskraft.