Lanserar SSG On site på Skoghall

På Stora Enso Skoghall lanserades informations- och säkerhetsappen SSG On site under brukets stoppvecka 44. Foto: Stora Enso.

Lanseras under brukets stoppvecka

På Stora Enso Skoghall lanserades informations- och säkerhetsappen SSG On site under brukets stoppvecka 44.

– Vi ser appen som ett sätt att verkligen nå ut med grundläggande och aktuell information till de som faktiskt kommer innanför våra grindar och arbetar här, förklarar skydds- och säkerhetschef Helena Davidsson.

På Stora Enso Skoghall konstaterades det i början av året att de hade svårt att nå ut med viktig säkerhetsinformation till alla sina entreprenörer.

– Den information vi lämnade om skyddsutrustning och vilka säkerhetsregler som gäller på bruket nådde inte fram till alla de som kom hit. På flera ställen fastnade den på inköpsavdelningarna eller hos entreprenadföretagens arbetsledare. Vi utvärderade då olika alternativ och bestämde oss till slut för SSG On site, som lanserades i mars i år. Vi ser appen som ett sätt att verkligen nå ut med grundläggande och aktuell information till de som faktiskt kommer innanför våra grindar och arbetar här, förklarar Helena Davidsson.

Stora Enso Skoghall började då lägga in lokalt anpassad information om Skoghalls bruk i appen två veckor innan brukets stoppvecka 42, då 800 entreprenörer kom till bruket - en fördubbling av arbetsstyrkan jämfört med de ordinarie anställda.

– Vi bjuder in till möten med entreprenörerna inför våra höststopp för att informera och betona att de ska känna sig välkomna och känna sig trygga med vad som förväntas av dem, när det gäller exempelvis kläder, risker och tillbudsrapportering. I år fick de också information om appen SSG On site. De entreprenörer som sedan också dök upp på bruket under stoppveckan fick även de information om den nya appen vid grindarna och på brukets TV-skärmar, säger Helena Davidsson.

Flera av entreprenörerna hade dessutom redan laddat ned appen på sina mobiler när de kom medan andra hade bekantat sig med den på andra bruk.

– Det är en fördel om många bruk använder SSG On site. Då blir det lättare för entreprenörerna att och för oss ute på anläggningarna att få ökad nytta av appen, säger Helena Davidsson.