Saab tar supportkontrakt i Storbritannien

Foto: Försvarsmakten

Avtal om artillerilokaliseringssystem

Saab har tecknat kontrakt med Storbritanniens Ministry of Defence gällande en ettårig förlängning på ett supportkontrakt från 2015 för artillerilokaliseringssystemet Arthur. Saab levererade de första Arthursystemen till Storbritannien för 15 år sedan. Arthur, som i Storbritannien kallas för Mobile Artillery Monitoring Battlefield Asset, MAMBA, används av brittiska arméns 5th Regiment Royal Artillery och har bland annat använts vid uppdrag i Irak och Afghanistan.

– Storbritannien är en viktig marknad för våra markradarsystem och Storbritannien blev nyligen vår största kund för radarn Giraffe AMB. Vi är mycket glada att bidra till att skydda brittiska trupper genom att fortsätta att underhålla Arthur-systemen, säger Anders Carp chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab kommer att utföra arbetet på plats hos 5th Regiment Royal Artillery på anläggningen Marne Barracks i Catterick, Storbritannien. Arthur används för en mängd uppdrag, exempelvis för att undertrycka artilleri,  eldledning av egna artillerivapen, och för att skydda egna styrkor och civila genom att varna för inkommande eld.  I systemet används passiv fasstyrd antennteknik för optimal prestanda i elektroniska krigföringsmiljöer.