Kitron investerar i Polen

Foto: Kitron

Med utgångspunkt i den starka utvecklingen i Litauen, avser Kitron att utöka sin östeuropeiska närvaro och har undertecknat en avsiktsförklaring för en produktionsanläggning i norra Polen. Byggandet av den 8 000 kvadratmeter anläggningen är planerad att starta under fjärde kvartalet och produktionen är planerad att börja i och med det tredje kvartalet nästa år. Kitron avser att anställa cirka ett hundra personer för det första verksamhetsåret, en siffra som förväntas öka betydligt under de närmaste åren.

– Detta är ett viktigt steg för Kitron. Vi har sett en stark tillväxt, särskilt för vår litauiska verksamhet, och vi ser behovet av att öka kapaciteten. Därför är vi glada att kunna tillkännage planerna för en toppmodern produktion anläggning i Polen, säger Peter Nilsson, vd för Kitron.

Planen avser en hyrd anläggning, avsedd för Kitron. Investeringar och kapacitetsökning kommer successivt att ske under en period på cirka fem år. Summa utgifter under denna period beräknas uppgå till cirka 15 miljoner euro och förväntas hanteras inom det årliga investeringsutbudet på 2-3 procent av de intäkter som företaget tidigare angav.

Efter att ha successivt utökat sin verksamhet i Skandinavien utför Kitron idag avancerad elektronikproduktion i Norge, Sverige, Litauen, USA och Kina, förutom ett försäljningskontor i Tyskland. Under de senaste åren har den litauiska verksamheten expanderat snabbt och är nu den största i Kitron-koncernen med en personal på cirka 900 medarbetare.