Atlas Copco drar ut på roadshow

Foto: Atlas Copco

Visar monteringslösningar för Industri 4.0

Förra året var det premiär för Atlas Copcos roadshow ”Smart Connected Assembly”. På vägarna runt om i Europa, och även Sverige, rullade Atlas Copcos specialinredda lastbil för att visa på möjligheterna och fördelarna med monteringsmiljöer i smarta fabriker utformade enligt principerna för Industri 4.0. Den fjärde industrirevolutionen är en vanlig beteckning för Industri 4.0. För många svenska företag är det också en revolutionerande förändring som idag sker av hela monteringsprocesser men också mer avgränsade monteringsapplikationer.

Lastbilen har en virtuell tour där besökarna kan följa med in i framtidens monteringsmiljöer och upptäcka möjligheterna med de monteringslösningar som Atlas Copco utvecklat som stöd för Industri 4.0. Möjligheten att ta på sig Virtual Reality-glasögon och testa olika applikationer var ett mycket uppskattat inslag av roadshowen. Det stora intresset gör nu att Atlas Copco upprepar succén och att roadshowen rullar ut på vägarna igen i augusti.
 

– Att roadshowen blev så uppskattad är givetvis väldigt roligt och vi är glada att vi kan genomföra den även 2018. Gensvaret från industrin visar också att den fyller ett viktigt behov. De stora förändringar som nu sker när den fjärde industrirevolutionen tar fart är positiva. Samtidigt är det viktigt att industrin följer med i den tekniska utvecklingen och upptäcker alla nya möjligheter. Det är också därför vi gör satsningen på en roadshow med en Industri 4.0 inspirerad Smart Connected Assembly-lastbil. Lastbilen är en mötesplats där vi tillsammans med industrin kan diskutera och titta på lösningar för dagsaktuella och framtida utmaningar med koppling till monteringskvalitet, kostnader, flexibilitet och ergonomi, säger Oskar Sörensson, General Manager, på Atlas Copco Industrial Technique.