Ola Rollén friad från anklagelser om insideraffärer

Foto: Hexagon

Oslo tingsrätt avvisar alla anklagelser om insiderhandel

Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén, är friad av Oslo tingsrätt från norska ekobrottsmyndighetens (Økokrim) anklagelser om insiderhandel. Oslo tingsrätt avvisade alla anklagelser om insiderhandel – en upprättelse för Ola Rollén som bestämt förnekat samtliga anklagelser.

Rolléns försvarsadvokater har från första början gjort gällande att anklagelserna baserats på felaktiga tolkningar av såväl fakta som tillämplig lag. Ola Rolléns handlande var helt i linje med gällande rutiner och var inte baserad på någon insiderinformation.  

– Vi förväntade oss en friande dom från början och är självfallet nöjda med att dessa anklagelser nu avvisats av tingsrätten. Dock är det en stor besvikelse att en korrekt utvärdering av fallet inte gjordes av de relevanta norska myndigheterna i ett tidigare skede, säger advokat Christian B. Hjort.

- Vi agerade på grundval av grundläggande principer när vi hanterade denna svåra situation – man är oskyldig intill dess att motsatsen bevisats. I efterhand har detta bevisligen visat sig vara den rätta strategin för både Hexagon och aktieägarna, säger Gun Nilsson, styrelseordförande i Hexagon.

– Jag känner mig lättad av den friande domen vilket bekräftar vad jag och mina advokater sagt från första början; att jag inte gjort något fel. Jag känner stor tacksamhet för allt stöd jag fått från aktieägare och medarbetare under denna svåra tid. Jag är glad för att få arbeta för ett bolag som kan hantera motgångar med sådan värdighet. Jag är hängiven att fortsätta som vd för Hexagon så länge jag har styrelsens och aktieägarnas stöd, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.