NCC förvärvar bergsprängningsverksamhet

Foto: NCC

NCC Industry förvärvar bergsprängningsverksamheten av Voglers Sverige. Affären ska stärka bolagets position i södra och västra Sverige och ligger i linje med strategiska beslut att växa inom bergsprängning.

Voglers är specialiserade på bergsprängning för ballastindustrin. De är i dag verksamma i ett 40-tal anläggningar i södra Sverige och har cirka 25 anställda och hade 2016 en omsättning på cirka 80 miljoner kronor.

Med förvärvet, som genomförs den 1 december 2017, följer ägarna samt samtliga anställda, ca 25 personer. Klas Vogler, vd kommer arbeta vidare i företaget liksom Jan Johansson, idag produktionschef. NCC Industrys sprängverksamhet leds av Martin Malmsten.

– Vi har mångårig erfarenhet och ett gott samarbete, vi delar samma värderingar där våra kunder kommer att få samma kompetens som tidigare, men nu direkt från NCC. Förvärvet stämmer även överens med NCC:s strategiska ambition att vara en stark lokal partner och att växa inom bergsprängning, säger Martin Malmsten, chef för NCC Industrys sprängverksamhet.

– Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med alla våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Att vi nu ingår i NCC:s organisation innebär fortsatt stora möjligheter för oss att utvecklas, säger Klas Vogler, vd Voglers.