Fyra nya testbäddsprojekt får 23,5 miljoner kronor

Foto: Swerea

Swerea IVF stöttar svensk industri

Test- och demonstrationsanläggningar blir allt viktigare för att svensk tillverkningsindustri ska kunna hänga med i en allt snabbare teknikutveckling. Swerea IVF leder fyra nya testbäddsprojekt som totalt beviljats 23,5 miljoner kronor för att stötta svensk industri att gå mot en mer hållbar produktion genom att införa digitala strategier och tekniker.

Swerea IVF har av Vinnova beviljats fyra nya testbäddsprojekt i det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030. I testbäddarna kommer företag kunna bygga upp virtuella och fysiska miljöer och testa framtidens digitaliserade produktionsmetoder med utgångspunken att skapa konkurrenskraft för det enskilda företaget.

– Vi tror att den här satsningen är viktig för att förverkliga målet att vara bäst på att använda digitaliseringens möjligheter i svensk industri. I testbäddarna kan svensk tillverkningsindustri och forskning jobba tillsammans med uppkopplade tillverkningsmetoder och produktionsflöden, säger Elisabeth Sagström-Bäck, avdelningschef.

Testbädden kommer att fokusera på att stötta svensk industri i att utveckla en flexibel produktion med simulering och programmering i en digital tvilling som kombinerar den senaste tekniken för limning, hybridfogning, montering och mekanisk fogning.