Nordic Waterproofing köper Taasinge Elementer

Foto: Nordic Waterproofing

Helhetslösningar för skydd av byggnader och infrastruktur

Nordic Waterproofing Group har förvärvat det danska bolaget Taasinge Elementer. Bolaget är Danmarks ledande producent av prefabricerade tak- och fasadelement i trä och med byggindustrin som viktigaste kundkategori. Taasinge har en årlig försäljning omkring 150 miljoner kronor och 115 medarbetare.

– Förvärvet av Taasinge innebär ett stort steg i vår strategi att kunna erbjuda helhetslösningar för skydd av byggnader och infrastruktur. Bolaget har en stark marknads­position inom prefabrikation med höga kvalitetskrav, där nyckeln är materialkunskap och kundspecifika produkter med platta element, som omfattar fasader, tak och golv, säger Martin Ellis, vd och koncernchef för Nordic Waterproofing.

– Bolaget har stor kunskap om tätskikt och lösningar för tak och fasader, där även Nordic Waterproofings produkter kommer till användning. Vi ser goda förutsättningar att bredda vår kundbas i Danmark och att exportera Taasinges produktsortiment och tillverkningskunnande till de övriga nordiska länderna där Nordic Waterproofing har verksamhet.

Taasinge har de senaste åren utvecklats bra och bland våra kunder finns större byggbolag som bygger kommersiella byggnader, skolor och flerbostadshus. Med nya ägare blir Taasinge en del av en koncern som har en plattform som möjliggör för oss att fortsätta tillväxten i de nordiska länderna, säger Martin Tholstrup, vd för Taasinge Elementer.