Lindbäcks och ESSVE bygger husfabrik

Foto: Lindbäcks bygg.

ESSVE och Lindbäcks Bygg inleder nytt samarbete för att skapa husfabrik. Affären sträcker sig över två år med möjlighet till förlängning.

 

Med det nya avtalet på plats fortsätter ESSVE växa inom Prefabindustrin. Ambitionen är att överföra sina kunskaper om avancerade automationslösningar från bilindustrin och tillföra det till den mer traditionella byggindustrin.

 

- Vår affär bygger på samarbete med kunder som vill bryta ny mark och tänka nytt. Det här avtalet är ett bra exempel på vårt inarbetade affärskoncept. Därför är vi extra stolta och glada över avtalet, som både befäster vårt inarbetade samarbete med Lindbäcks Bygg, och som tar samarbetet till en helt ny nivå, säger Joachim Sandoff, Global Account Manager ESSVE Industry.

 

Redan i dag används ESSVEs produkter och infästningslösningar i den befintliga husfabriken. I slutet av året står Lindbäcks Byggs nya fabrik färdig. Tanken är att utveckla de mest effektiva lösningarna och använda infästning som är bäst anpassade efter tillverkningsprocessen.

 

- Vi är inne i en expansiv fas där vi ska tredubbla vår produktion av husmoduler. Vi känner oss trygga med ESSVE som varumärke och tillsammans kommer vi att kunna bygga upp en mer effektiv produktion. Då gäller det att hitta nya smarta lösningar för att ta oss till nästa nivå. I slutändan ska vi bli lika effektiva som de bästa bilfabrikerna, säger Madeleine Lundmark, inköpare på Lindbäcks Bygg.