Öppnar ny mässanläggning i Göteborg

På bilden från vänster Göran Joneskär, Klövern, Nils Andreasson, Åby Travet och Peter Wanderydz, Artexis Easyfairs

Investering beräknas till 500 miljoner kronor

Nu står det klart att mässbolaget Artexis Easyfairs kommer att öppna en ny mässanläggning i Göteborg. Anläggningen som kallas ”Åbymässan” byggs av Klövern och Åby Travsällskap vid landets modernaste travanläggning Åbytravet i Mölndal. Dessutom kommer det att uppföras konferensmöjligheter och ett hotell i anslutning till byggnaden med 220 rum. Hela investeringen beräknas till 500 miljoner kronor.

Idag driver det belgiska mässbolaget Artexis Easyfairs två mässanläggningar i Sverige, Malmömässan och Kistamässan, och totalt nio i Europa, samt genomför 200 fack- och publikmässor årligen i 19 olika länder.

I slutet av förra veckan skrevs sista avtalen under av samtliga parter.

– Vi är väldigt glada över att vår nya mässanläggning i Göteborg nu blir verklighet. Tillsammans med Kistamässan och Malmömässan, kan vi nu attrahera fler besökare till våra flexibla mötes- och konferensanläggningar i landets tre största städer. Vi räknar också med att lansera mellan 10 och 15 nya mässor i Göteborg första året, säger Peter Wanderydz, koncernchef Artexis Easyfairs i Norden.

Den nya mässanläggningen vid Åbytravet om 15 000 kvadratmeter inomhusyta och tillgång till 20 000 kvadratmeter utomhusyta beräknas öppna i januari 2019. De nya planerna omfattar också nya konferensmöjligheter samt ett hotell med 220 rum. Dessa väntas stå klart sommaren 2019.

Området får även närmare 2 000 nya parkeringsplatser i direkt anslutning till anläggningen. Det ger stora fördelar med både placering och infrastruktur beträffande det kommande arbetet med Västlänken, där bland annat 7 000 parkeringsplatser försvinner i centrala Göteborg.

– Belägen vid Söder- och Västerleden, bara 10 minuter från centrala Göteborg och med närmare 2 000 nya p-platser, blir det enkelt att ta sig till nya mässområdet och parkera. Och med 15 000 kvadratmeter mässyta, så kan vi välkomna merparten av Sveriges mässor till den nya moderna anläggningen i Göteborg, säger Peter Wanderydz.