Ny direktör för Trafikverket i Region Nord

Foto: Trafikverket

Helena Eriksson blir Trafikverkets nya regionala direktör i Nord från den 1 september 2017

Helena arbetar idag som avdelningschef för Inköp och Logistik på Trafikverket i Luleå. Hon har mångårig erfarenhet som chef, både i Trafikverket och dåvarande Vägverket. Helena är 47 år och bor i Luleå. Hon kommer att börja sin tjänst som regional direktör den 1 september 2017.

– Som regional direktör vill jag vara med och driva samhällsutvecklingen i regionen, Trafikverket ska vara en viktig aktör i arbetet med att öka tillgängligheten här i norra Sverige, säger Helena Eriksson.

Stefan Engdahl, Trafikverkets planeringsdirektör har ansvarat för rekryteringen och är glad och nöjd att kunna presentera Helena som ny regional direktör.

– Helena är med sin samlade kompetens och erfarenhet rätt person att leda regionen och fortsatt driva samhällsutvecklingsfrågorna för Trafikverkets räkning i vår nordligaste region, säger Stefan.

Arnold Vonkavaara, Trafikverkets nuvarande regionala direktör i Nord, har valt att avsluta sitt uppdrag i samband med att hans förordnande går ut. Han övergår som chef för Trafikverkets program "Uppgradering av järnväg" den 1 september 2017.