Hållbar produktion blir alltmer prioriterat i industrin

Foto: Stena Recycling

Produktionsspill dold tillgång

Stena Recycling ser en stark trend i hur utvecklad återvinning blir allt viktigare för industriföretagen. Hållbarhet och resursoptimering är två viktiga ledord för industrin.

– Vi lever i en värld där råvarupriser varierar mycket och påverkar företagens intäkter och kostnader. Våra experter med deras ledande materialkunskap hjälper kunderna att analysera materialen på bästa sätt och utvecklar tekniker samt processer för att optimera återvinningen av de värdefulla resurserna, säger Claes Lundberg, Affärsområdeschef Produkter på Stena Recycling.

När Stena Recyclings experter arbetar ihop med kunderna och analyserar deras avfall hittar de ofta hållbara värdefulla resurser som tidigare var okända.

– Ett exempel var en kund som arbetade med olika kvaliteter av järn. I samarbete med våra experter gjordes en noggrann analys av kundens olika produktionsspill och sorteringen utvecklades rejält. Värdet på spillet steg radikalt och gav kunden ökade intäkter i miljonklassen, säger Claes Lundberg.

Varje år processar och återvinner Stena Recycling tre miljoner ton avfallsresurser från tiotusentals samarbeten inom näringslivet.