Caruna förlänger underhållsavtal med Eltel

Eltel är en nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Foto: Eltel

Värdet på avtalen uppgår till cirka 40 miljoner euro

Finska kraftdistributions- och gatubelysningsoperatörer utnyttjar sina optioner och förlänger nuvarande ramavtal med Eltel. Caruna och Caruna Esbo förlänger nuvarande ramavtal från och med början av 2018 med ytterligare 14 månader. Avtalen med Helen Elnät Ab och Helsingfors stads byggnadsnämnd innebär också tvååriga förlängningar av nuvarande ramavtal. Inberäknat ett nyligen tecknat förnyelsekontrakt gällande mellanspänning med Caruna i södra Österbotten, uppgår det totala värdet av dessa avtal till cirka 40 miljoner euro.

Optionen med Caruna säkerställer tillgänglighet av regionala felsöknings- och underhållsresurser samt tillgången till lokala byggnadstjänster fram till början av 2019. Avtalet omfattar regionerna i sydvästra och norra Finland samt i Joensuu.

Förlängningarna av de nuvarande avtalen säkerställer kontinuitet vid leverans av ovan nämnda tjänster under en längre tid. År 2013 godkändes en ny lag för att säkerställa förbättrad elförsörjning i Finland. Detta har resulterat i ökade investeringar från eldistributörer för att säkerställa en kontinuerlig tillgänglighet till elnäten.

Juha Luusua, president Eltel Power Distribution kommenterar:
 

– De finska eldistributörerna fortsätter att uppgradera sina nätverk för att förbättra tillförlitligheten i sina nät. Förlängningarna av våra nuvarande ramavtal är ett bevis på Eltels kompetens och konkurrenskraft för att tillhandahålla de tjänster som våra kunder behöver. Avtalen utgör en solid grund för vår resursplanering och utveckling samt optimering av hela försörjningskedjan.