Ny vd och koncernchef i Garo

Carl-Johan Dalin. Foto: Draka

Carl-Johan Dalin tillträder

Carl-Johan Dalin har utsetts till ny vd och koncernchef för Garo att efterträda Stefan Jonsson som efter många år i bolaget går i pension under hösten 2017. Carl-Johan Dalin tillträder tjänsten under hösten 2017. Han kommer närmast från Draka Kabel där han varit vd sedan mars 2014. Carl-Johan Dalin är civilingenjör och har under sina 14 år i Draka Kabel Sverige innehaft ett flertal positioner, bland annat som teknikchef.

Stefan Jonsson har varit vd och koncernchef i bolaget i mer än 20 år och har i år fyllt 64 år. Stefan har meddelat styrelsen att han vill gå i pension under 2017. Stefan Jonsson kommer att stödja Carl-Johan Dalin under en övergångstid och står till valberedningens förfogande som styrelseledamot i Garo.

Anders Pålsson, styrelseordförande för GARO kommenterar:

Att Stefan Jonsson varit väldigt betydelsefull för GAROs utveckling råder det inget tvivel om. Vi har full förståelse för att Stefan vill lämna över stafettpinnen när han snart går i pension. Samtidigt är jag glad över att Garo hittat en synnerligen kompetent vd i Carl-Johan Dalin. Hans erfarenhet från branschen, marknadsorientering och ledarskap kommer väl till pass i bolaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya position.