Ghana köper säkerhetsglas av Hammerglass

Hammerglass i rutorna i Hoda Village

25 ton glas ska transporteras till Ghana

Säkerhetsföretaget Hammerglass AB i Förslöv har fått sin hittills största order till den afrikanska kontinenten. Det är det exklusiva bostadsområdet Hoda Village i Accra, Ghana som valt att sätta 12 mm Hammerglass IR (värmereducerande) rutor i sina skjutpartier och sidorutor i ett stort bostadsområde. Ordern är på nära 3 miljoner kronor och kommer att levereras under Q2.

Torbjörn Timmermans är affärsområdesansvarig för Fastighetssektorn inom Hammerglass och har tillsammans med den lokala agenten haft en nära dialog med fastighetsägare, fönsterleverantör och byggfirma på plats i Ghana.

– Det har varit viktigt för projektet att få en ömsesidig förståelse och ett bra samarbete mellan de involverade parterna, säger Torbjörn Timmermans. I och med att vi skall formatproducera leveransen här i Förslöv så måste allt stämma såväl i måttkedjor och infästningsteknik, som i transportlösningar, införtullning och lokal frakthantering.

– Som tur är börjar vi få lite erfarenhet av knepiga exportlösningar, annars är det lätt att gå på minor där man minst anar det. Totalt är det cirka 25 ton Hammerglass, eller cirka 1 800 kvadratmeter som skall skickas, så det kommer att ta lite tid att få igenom det i vår egen produktion, avslutar Torbjörn TImmermans.