GKN Driveline tillsätter ny vd

Karolina Lundgren, ny VD på GKN Driveline Köping

Karolina Lundgren tillträder

GKN Driveline har utsett Karolina Lundgren till ny vd för koncernens anläggning för tillverkning och produktutveckling i Köping, Sverige. Karolina har tidigare varit CFO och Operations Manager vid GKN Driveline Köping. Hon ersätter nu Jan Stenner som har flyttat till USA för att leda verksamheten vid GKN Driveline Newton. Karolina har över 12 års erfarenhet av fordonsindustrin, både inom GKN och GETRAG och är den första kvinnliga vdn vid en av GKN:s europeiska enheter.

Anläggningen i Köping har också en enhet för konstruktion och produktutveckling som bidrar till att utveckla och integrera nya system i kundernas fordon. Vid anläggningen tillverkas mer än 1,2 miljoner fyrhjulsdriftssystem årligen, inklusive det innovativa Twinster systemet med dubbelkoppling som används i Range Rover Evoque och Land Rover Discovery Sport.

Så här kommenterar Karolina utnämningen:

– Det ska bli spännande att tillträda denna tjänst vid en tidpunkt av tillväxt för GKN Driveline Köping. GKN fortsätter att vinna nya affärer tack vare sina innovativa fyrhjulsdriftssystem och här spelar Köping en nyckelroll. Jag ser fram emot att vidare utveckla det goda arbete som Jan och hans team har lagt ner under de senaste åren.”

Peter Moelgg, CEO för GKN Driveline All-Wheel Drive och eDrive verksamhet, lägger till: “Karolina har mycket bra meriter inom Automotive, och jag är övertygad om att hon kommer att leda vår enhet i Köping mot effektiva interna processer och se till att vi drar nytta av möjligheterna på marknaden för att levererar enligt vår affärsstrategi”