Derome förvärvar IMAB Industrihandel

Bo Svensson, Johan Winroth, Ulf Svensson och Arne Hyllén skakar hand när Derome köper IMAB.

Försäljning av industriförnödenheter som stål, verktyg, maskiner och industrivaror samt byggvaror.

Derome Byggvaror & Träteknik fortsätter expandera. I dagarna har Derome träffat en överenskommelse att förvärva IMAB Industrihandel i Halmstad och Helsingborg. Derome har under en tid undersökt möjligheten att utveckla erbjudandet av byggförnödenheter, för att kunna bli en ännu mer heltäckande leverantör och ytterligare förenkla proffsens vardag. IMAB startades 1972 och har varit ett familjeföretag i många år. 

– IMAB är vad vi har letat efter. Nu kan vi skala upp vår verksamhet och ge ett mer komplett erbjudande till våra kunder. Bygg- och industriförnödenheter går hand i hand med varandra och i samband med detta förvärv kan vi alltså täcka våra kunders totala behov av förnödenheter, säger Johan Winroth, vd Derome Byggvaror & Träteknik.

IMAB är ett väletablerat varumärke i Halland och nordvästra Skåne. Därför kommer båda IMAB-anläggningar fortsätta att verka under samma namn, även efter uppköpet. Deromegruppen får nu in ny kunskap och erfarenhet av försäljning av industriförnödenheter som stål, verktyg, maskiner och industrivaror.

– För oss som erfaren bygghandlare innebär det här ett nytt tillskott av spetskunskap som gör att vi kan fortsätta att utvecklas inom vår bransch. Med IMAB som bas kommer Derome, utöver bygg, även fokusera på industrikunder och den offentliga sektorn. Det är en utmaning som vi sett fram mot och med den kunskap som finns inom IMAB och även BIG-gruppen, ser vi fram emot att utvecklas vidare.

IMABs industrivaruanläggning finns idag i Halmstad och Helsingborg med ett brett sortiment av kvalitetsvaror. Alla Deromes befintliga kunder kommer i framtiden att kunna beställa varor ur IMAB:s sortiment och få dessa levererade med turbilar till någon av våra 23 anläggningar utmed västkusten.

– Det är en stor fördel för våra kunder som nu får tillgång till ca 20 000 lagerförda artiklar av förnödenheter, som de tidigare behövt köpa hos någon annan leverantör på sin ort, säger Johan Winroth.