Saab tecknar kontrakt med Försvarets Materielverk

Foto: SAAB

Kontrakt till ett sammanlagt värde av 236 miljoner kronor

Kontraktet ger FMV att göra beställningar för produktsupport och underhåll av undervattensvapensystem under perioden 2017-2019, till ett sammanlagt värde av 236 miljoner kronor. Kontraktet kommer i enlighet med en avsiktsförklaring mellan Saab och FMV som offentliggjordes den 9 juni 2014.

– Det här kontraktet säkrar tillgång till operativa vapensystem för svenska marinen. Vi kommer att planera och genomföra nödvändiga åtgärder för att hålla systemen redo när kunden behöver det, säger Anne-Marie Võsu, chef för affärsenheten Underwater Systems inom Saab affärsområde Dynamics.

– Kontraktet är ett bevis på kundens förtroende i vår kunskap och expertis inom undervattens domänen, och det är en viktig grund för vår fortsatta verksamhet, säger Anne-Marie Võsu.

Saab har en unik kompetens att utveckla undervattenssystem för grunda vatten och för den specifika miljö som finns i Östersjön, inklusive anpassade framdrivningssystem, kommunikationssystem och homing system. Några av dessa är världsledande inom sitt segment. Saab har ett mångårigt samarbete med FMV och har försett Försvarsmakten med undervattenslösningar för vapensystem, sensorer, autonoma undervattensfarkoster samt för minjakt.