Caverion installerar för säkerhet i Forsmark

Foto: Caverion

Forsmark strävar efter att vara bland de främsta kärnkraftverken i världen när det gäller säkerhetsfrågor. Kraftföretaget utvecklar kontinuerligt sitt säkerhetsarbete baserat både på krav från myndigheter och erfarenheter från internationella samarbetsorgan. Caverion har bidragit aktivt till detta arbete och bland annat byggt om Forsmarks säkerhetssystem.

Säkerhet är en mycket viktig fråga för oss. Det gäller att hålla den på rätt nivå, samtidigt som den ska uppfylla de säkerhetskrav som ställs av Strålsäkerhetsmyndigheten, säger Ulf Jonsson, Forsmark.

Det är alltid en utmaning att bygga om säkerhetssystemet i en anläggning i full drift, och när anläggningen dessutom är ett kärnkraftverk ställs man självklart inför extra höga krav både på planering och genomförande, säger Magnus Olsson, Caverion.

Installationen innehöll en avancerad säkerhetsplattform med funktioner som åtkomstkontroll, biometrisk åtkomstkontroll, administration av tillträdeskontroll, inbrottslarm, videoövervakning, bevakningscentral och nätsäkerhet i området. Alla system är redundanta.