Tillväxtverket satsar på Produktionslyftet

Foto: Tillväxtverket

Enligt Tillväxtverket är det första gången som verksamhetsbidrag fördelats för tre år genom öppna utlysningar där alla som uppfyller kriterierna har kunnat söka. Allt för att få så bra ansökningar som möjligt och trygga en effektiv och rättssäker hantering. Några andra av de tiotal organisationer som tilldelats verksamhetsbidrag under perioden är Swedish Incubators and Science Parks, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign och NyföretagarCentrum Sverige. Totalt rör det sig om 171 miljoner kronor som ska fördelas, pengar till olika insatser som bidrar till att stärka företagens konkurrenskraft. Tillväxtverket har tillsammans med VINNOVA (initialt även KK-stiftelsen) finansierat Produktionslyftet i tio år.

– Att ett program håller på så länge är ovanligt och vi avser att verka och utvecklas länge än. Samtidigt tror jag att uthållighet är viktig för svensk industri som helhet, vi behöver bygga vidare på det vi har., säger Produktionslyftets programdirektör Birgitta Öjmertz.

Produktionslyftet arbetar med Lean som grund och strävar efter att hela tiden förbättra utifrån företagens egna utmaningar och behov, men parallellt också titta på det nya och utifrån det se vad som ytterligare kan göras. Det handlar om att både förbättra och förnya för att ge stöd till Sveriges industriföretag att öka sin förbättrings- och förnyelseförmåga.