ABB tar nätorder i Kanada

Foto: ABB

ABB har tagit hem order värda mer än 85 miljoner dollar på att uppgradera luftisolerade ställverk (AIS) och överföringsnätet i Quebec, Kanada med avancerade högspänningsbrytare, krafttransformatorer och shuntreaktorer. Uppgraderingen drivs av den ökande efterfrågan på el och behovet att integrera nya källor av förnybar energi.

Beställare är det ledande kanadensiska kraftbolaget Hydro-Québec (HQ).

HQ driver ett av de största 800kV-näten i världen, varav stora delar byggdes upp på 1960- och 1970-talet. ABB har varit engagerat i moderniseringen av dess kraftinfrastruktur under flera decennier.

– Vi är glada att kunna fortsätta stödja Hydro Quebec i arbetet att stärka Kanadas kraftinfrastruktur, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

I uppdraget ingår att designa, leverera och driftsätta de avancerade högspänningsbrytarna med polymerisolatorer för att göra dem säkrare och robustare. ABB ska också designa, tillverka och leverera 450 MVA autotransformatorer och 735kV shuntreaktorer.

Brytare är essentiella komponenter i elkraftsanläggningar för att säkerställa tillförlitlig och effektiv brytning av spänningen.