Ny vd i Eltel

Håkan Kirstein. Foto: Eltel

Håkan Kirstein har utsetts till ny koncernchef och vd i Eltel. Han tillträder sin tjänst den 19 september 2016.

Håkan Kirstein är styrelsemedlem i Eltel AB sedan maj 2016. Han började sin karriär inom Statoil Detaljhandel och avancerade till att bli vd för Statoil Hydro Sweden AB. Efter femton år inom Statoilkoncernen tillträdde han positionen som vd för Niscayah Group AB. Under Håkan Kirsteins ledning genomgick företaget en större förändringsprocess, vilket resulterade i en avsevärd förbättring av lönsamheten. Innan han valdes in i Eltel styrelse hade Håkan ett interimsuppdrag som vd för Imtech Nordic.

– Håkan Kirstein har en gedigen erfarenhet av att driva serviceverksamhet med stort kundfokus och har visat goda ledaregenskaper i decentraliserade företag med bred geografisk plattform. Han har också erfarenhet av verksamhet där kompetens inom projektledning är avgörande. Dessutom imponerades styrelsen av hans strategiska kvaliteter under arbetet med Eltels strategi under första halvåret i år. Jag är övertygad om att Håkan har utmärkta förutsättningar att framgångsrikt leda den framtida utvecklingen av Eltel, säger Eltels styrelseordförande Gérard Mohr.

Den 19 september lämnar Håkan Kirstein sin befattning som styrelseledamot i Eltel och positionen kommer för närvarande inte att ersättas av en ny ledamot.

Eltels styrelse och Axel Hjärne har kommit överens om att Axel Hjärne kommer att stanna i sin befattning som vd till den 18 september 2016.