SKF konsoliderar tillverkningsenheter

Foto: SKF

SKF konsoliderar sina tillverkningsenheter i Nordamerika. Som en del av processen kommer enheter i San Diego, Kalifornien, och Baltimore, Maryland, att stängas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omstruktureringskostnaderna uppskattas till cirka 300 miljoner kronor, varav cirka 100 miljoner kronor kommer att redovisas under det innevarande andra kvartalet 2016 och resterande när de uppstår.

Konsolideringen förväntas från och med 2019 att resultera i helårsbesparingar på totalt cirka 220 miljoner kronor, varav cirka 70 miljoner kronor förväntas uppnås 2018.

Tillverkning kommer även att flyttas från koncernens fabrik i Hanover, Pennsylvania, till Flowery Branch, Georgia, med hänsyn till vissa kundåtaganden. Flytten innebär att tillverkning av sfäriska rullager och stora lager konsolideras inom den existerande verksamheten i Flowery Branch.

Tillverkning av ringar och tätningar till flygindustrin kommer att flyttas till Hanover från SKF:s nuvarande fabrik i Baltimore.

Diskussioner om den påverkan dessa förändringar har på anställda i Baltimore och Hanover kommer att ske med respektive arbetstagarrepresentant, uppger bolaget i pressmeddelandet.

Investeringar i uppgraderingar av maskiner och tillverkningsprocesser, totalt 150 miljoner kronor, kommer att göras i Hanover och Flowery Branch.

Tillverkning och utveckling av lösningar inom tillståndsövervakning kommer att flyttas från SKF:s nuvarande enhet i San Diego till andra enheter i Europa.

En teknisk kundtjänst-funktion kommer att bli kvar i San Diego, men i en annan byggnad.

Produktionskanaler för Y-lager och enheter i Puebla, Mexiko, som främst levererar till den nordamerikanska jordbruksmarknaden, kommer att stängas. Produktionen kommer att flyttas till andra enheter inom koncernen.

Konsolideringen av enheterna i Hanover, Flowery Branch, Baltimore och San Diego förväntas ta cirka 18-24 månader. Stängningen av kanalerna i Puebla förväntas bli klar under sommaren 2016.

(SIX News)