Version 2.0 Rota-S Plus från Schunk

Foto: Schunk

​Den manuella svarvchucken Rota-S Plus från Schunk är en klassiker inom svarvchucksteknologin. Med version 2.0 utvidgas applikationsområdet på denna chuck. Ett optimerat kilstångsdrivsystem och förbättrad smörjning garanterar konstant hög spännkraft.

Då högre skärhastigheter är möjliga, kan man avverka effektivare och förkorta bearbetningstider. Även snabbväxlingssytemet av backar har vidareutvecklats. Ett optimerat system tillåter snabb, enkel och noggrann växling av backar. Jämfört med tidigare versioner av denna chuck, är den fullt kompatibel vad gäller backar och grundbackar.

Schunk lägger stor vikt på säkerhetsaspekter och den nya unika trefaldiga säkerheten förhindrar operatörsmisstag. Indikatorpinnen är numera monterad på chuckens ytterdiameter vilket gör att den alltid är synlig och visar inspänningsstatus.

Som komplement finns användarvänliga tillbehör finns en manuellt aktiverad expansionsdorn, som lätt kan eftermonteras och som drivs med en av chuckens backar. Den spänner noggrant detaljer ner till 20 millimeter invändig diameter. Chucken kan också utrustas med ett tätt centrum eller med ett anslagstopp och är på så sätt lätt att applicera på varierande uppspänningar. RRota-S Plus 2.0 finns tillgänglig i diametrar 160, 200, 250 och 315 millimeter. Större storlekar planeras framöver.