Mötesplatsen för dig inom svensk industri, feb, 24 2018
Senaste Nytt

Automation

LG:s mångsidiga TV ,ThinQ, som styrs med röstkommandon. Foto: LG
LG:s mångsidiga TV ,ThinQ, som styrs med röstkommandon. Foto: LG

CES 2018 presenterade tv-apparater som förstår olika språk

På årets CES-mässa i Las Vegas visade LG upp bland annat högkvalitativa OLED och UHD-TV-apparater med massvis med smart teknik bakom skärmen.  Och dessutom sådana som reagerar på tal och fungerar som systemkontrollant i ”ett smart hem”.

LG:s TV-innovation för 2018 är definitivt ThinQ, som har utrustats med en mycket kraftfull artificiell intelligens och signalbehandling samt med en ny variant av Alpha 9 processor. 

Nvidia meddelade  på CES att företaget har avsikt att börja tillverka nya grafikapplikationer för autonom körning i företagets elektronikfabrik. Foto: Nvidia
Nvidia meddelade på CES att företaget har avsikt att börja tillverka nya grafikapplikationer för autonom körning i företagets elektronikfabrik. Foto: Nvidia

Elektronikmässan CES i Las Vegas blev en bil-show

Personbilarna dominerade årets CES, som startade den 9 januari i Las Vegas. Bland andra har Nvidia-chefen Jensen Huang avsikt att börja tillverka nya grafikapplikationer för autonom körning i företagets elektronikfabrik.

I år reser framför allt bilbolagen till elektronikmässan i Las Vegas. Det gäller att visa upp bilar och speciellt ny teknik bland annat för autonom körning.

Annons