Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Ny ordförande i nätverket Sveriges industrikommuner

Svenska industrikommuners nye ordförande, Johan Abrahamsson, Mariestad. Foto: Mariestads kommun
Svenska industrikommuners nye ordförande, Johan Abrahamsson, Mariestad. Foto: Mariestads kommun
Publicerad av
Peter Höök - 03 jul 2019

Mariestad tar över rollen som sammanhållande kanslikommun och kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson blir ny ordförande i nätverket Sveriges industrikommuner. Nätverket arbetar med gemensamma intressen som påverkar och stödjer industriell utveckling med betoning på lokalt näringsliv. Med gemensamma krafter arbetar kommunerna med sambandet mellan det lokala näringslivet och offentlig sektor. Den offentliga sektorn är i detta fall både den kommunala myndighetsstrukturen och den nationella. Det handlar om flera olika områden; offentlig upphandling, kompetensförsörjning, bostadsbyggande med mera.

En viktig roll för nätverket är att sprida erfarenheter och kunskaper mellan kommunerna och bedriva opinionsbildning om betydelsen av industrin. Kommunerna i nätverket har alla relativt stor andel industri och ligger utanför storstadsregion. Kommunstyrelsens ordförande i Mariestad blir ny ordförande i nätverket och Mariestad får den sammanhållande rollen som kanslikommun.

− Mariestads kommun har sedan länge varit med i nätverket och grunden till vårt engagemang är vår ambition av att skapa nya arbetstillfällen inom industrin i Mariestad samt viljan att vara med och driva Sveriges agenda för nyindustrialisering, säger Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande.

− Genom medlemskap i nätverket får Mariestads kommun ökade möjligheter att finnas med på arenor och i sammanhang med beslutsfattare och representanter från branschen, där vi kan påverka den industriella utvecklingen, förklarar Kristofer Svensson, kommunchef.

Annons

Annons

Annons