Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Skellefteå Snickericentral tar stororder

Stavanger Universitetssjukhus, SUS2023. Foto: SSC
Stavanger Universitetssjukhus, SUS2023. Foto: SSC
Publicerad av
Peter Höök - 02 jul 2019

SSC Skellefteå, via sitt säljbolag SSC Joinex i Norge, ska leverera dörrar och glaspartier till Stavanger Universitetssjukhus. Ordern är i 40 miljoners-klassen och är den enskilt största leveransordern i SSC:s historia. I slutet av juni tecknade SSC Joinex AS ett avtal med norska byggentreprenören Byggmester Sagen om leverans av invändiga dörrar och glaspartier till ett nytt universitetssjukhus som ska byggas i norska Stavanger, SUS2023. Det nya sjukhuset planeras stå klart 2023, rymma 640 sängar i enkelrum med egna bad och beräknas kosta 9,3 miljarder norska kronor.

För SSC:s del är affären betydande då man förväntas leverera drygt 3 000 innerdörrar och 2500 kvadratmeter glaspartisystem.

En av anledningarna till att valet föll på SSC är bland annat det breda sortimentet. Snorre Hallem, vd för Byggmester Sagen berättar:

– Vi har valgt SSC Joinex pga erfaring og at dere tilbyr en komplett leveranse med både dører og glassfelt fra en leverandør. Vi har og gode erfaringer fra tidligere prosjekter.

Kenneth Johansen, ansvarig säljare vid SSC Joinex kommenterar affären:

– Vi har ett så pass brett sortiment att vi kunnat täcka in alla delar av projektets behov, helt utan att kompromissa med kvalitet eller utförande. Vi har länge varit starka i Stavanger-regionen och är ett välkänt varumärke där, både hos kunden men även bland andra aktörer i projektet som t ex lås- och beslagsentreprenören. Ett kriterium är att hela byggprojektet skall byggas med stöd av digitala hjälpmedel, något vi har goda erfarenheter från i egna montageprojekt i Sverige. Digitala hjälpmedel är en förutsättning för god projektekonomi och dokumentation under entreprenadtiden.

– Ordern kommer innebära att vi kan lägga i en till växel i vår expansion i Norge vilket också bör leda till ytterligare anställningar.

Annons

Annons

Annons