Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Instalco förvärvar VIP-Sähkö Oy i Helsingfors

Instalco växer inom el i Finland. Foto: Instalco
Instalco växer inom el i Finland. Foto: Instalco
Publicerad av
Peter Höök - 02 jul 2019

Instalco växer inom el i Finland genom förvärv av VIP-Sähkö Oy. Bolaget är specialister på nyproduktion av bostäder och kontor. Elbolaget VIP-Sähkö med säte i Vanda vid Helsingfors flygplats grundades 2008 och hade under verksamhetsåret 2018/2019 en omsättning på 95 miljoner.

– VIP-Sähkö är specialiserade på el i bostadsproduktion vilket är en kompetens vi tidigare saknat i Finland. Med förvärvet stärker vi vår ställning på elmarknaden i Finland och ser en möjlighet till nära samarbete med flera andra Instalcobolag i området, säger Robin Boheman, affärsområdeschef Instalco Finland.

VIP-Sähkö arbetar främst med projektering och installation i lägenheter där den vanligaste storleken på projekten är mellan 30 och 250 lägenheter. Bolaget som har 45 anställda utför uppdrag i Helsingforsregionen men även i områdena kring Lahtis, Riihimäki and Hyvinkää. Kunderna består främsta av stora nordiska byggbolag som YIT, NCC, PEAB och SRV.

Bolaget grundades och ägs av Antti Juvonen och Jukka Räsänen som kommer att vara kvar i sina positioner i bolaget.

– Att bli en del av Instalco kommer att göra att vi kan fortsätta att utvecklas och ta nästa steg i VIP-Sähkös historia. Vi ser fram emot samarbetet med de andra Instalcobolagen, säger Antti Juvonen, vd på VIP-Sähkö.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i VIP-Sähkö Oy med tillträde 1 juli.

Annons

Annons

Annons