Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 24 2019
Senaste Nytt

Stokab tillsätter ny vd

Veronica Thunholm ny vd för Stokab. Foto: Stokab
Veronica Thunholm ny vd för Stokab. Foto: Stokab
Publicerad av
Peter Höök - 26 jun 2019

Stokabs styrelse har idag utsett Veronica Thunholm till ny vd för Stokab från den 1 juli 2019. Veronica Thunholm har i drygt tjugo år varit verksam inom företaget, tidigare som vice vd och sedan i slutet av mars även som tillförordnad vd för Stokab.

– Det är fantastiskt roligt att få förtroendet att ta vd-rollen på Stokab, säger Veronica Thunholm. Jag kommer att säkerställa att vårt ständiga förbättringsarbete med våra kunder i fokus fortgår. Vi ska alltid kunna leverera konkurrensneutral fiber i Stockholm, oavsett om det är mellan datahallar, till flerfamiljsfastigheter, företagsområden eller för framtida tjänster i gaturummet. Som bolag ska vi också fortsätta vår digitaliseringsresa för att kunna erbjuda våra kunder säkra, digitala gränssnitt gentemot oss.

Veronica Thunholm, född 1969, kom till Stokab redan 1995 som projektingenjör och har därefter axlat roller som leveranschef, produktionschef, marknads- och försäljningschef och sedan 2017 som vice vd. Tidigare har Veronica arbetat inom anläggningssektorn.

– Vi är mycket glada för att Veronica Thunholm, med sin gedigna erfarenhet av olika uppdrag inom Stokab, nu tackat ja till att axla vd-skapet för Stokab, säger Ulla Hamilton, ordförande i Stokabs styrelse. Stockholm har ställt upp tuffa mål som syftar till att stärka stadens IT-profil som smart stad och nyttjare av IoT och AI. I detta arbete har Stokabs kompetens en viktig roll. Vi välkomnar Veronica till sitt nya uppdrag.

I samband med vd-tillsättningen beslutade styrelsen även att tillsätta Thord Swedenhammar som vice vd. Thord Swedenhammar kommer närmast från posten som kanslichef vid finansroteln i Stockholms Stad och tillträder vice vd-posten den 12 augusti.

Annons

Annons

Annons