Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Nouryon inviger produktionsanläggning i Sundsvall

Här får Niek Stapel, Niek Stapel vd på Pulp and Performance Chemicals, hjälp av Ibrahim Baylan, näringsminister, att klippa bandet vid invigningen.
Här får Niek Stapel, Niek Stapel vd på Pulp and Performance Chemicals, hjälp av Ibrahim Baylan, näringsminister, att klippa bandet vid invigningen.
Publicerad av
Peter Höök - 12 jun 2019

På plats i Sundsvall på invigningsdagen fanns bland andra näringsminister Ibrahim Baylan som i sitt invigningstal lyfte vikten av utveckling av befintlig svensk industri och att Expancel är ett fint exempel på detta. Förutom näringsministern höll även Berit Högman, landshövding för Västernorrland, tal där hon uttryckte stolthet över de stora industrisatsningar, likt utvidgningen av Expancel, som äger rum i regionen.

– Efterfrågan på Expancel växer snabbt och vi utvecklar nya applikationer för att möta kundernas behov. Exempelvis används produkten i underredsmassa, lister och spackel till fordonsindustrin samt fogmassa, golvmaterial och takbeläggningar i byggindustrin, säger Sylvia Winkel Pettersson, sälj- och marknadsdirektör för Expancel, Nouryon.

Expancel fungerar som fyllnadsmaterial och jäsmedel för att göra produkter lättare, skapa attraktiva texturer, skydda mot skador och skapa en barriär mot vädret. Nouryon är den ledande producenten av expanderbara mikrosfärer. Företaget annonserade nyligen, i väntan på slutgiltigt styrelsebeslut, att de har för avsikt att investera i en ny Expancel-anläggning i USA.

– Dessa expansionsprojekt visar vårt löfte att möta en ökande efterfrågan och att växa framgångsrikt med våra kunder runt om i världen. Genom att öka vår kapacitet kommer vi avsevärt stärka vår ledande position inom expanderbara mikrosfärer, avslutar Niek Stapel, vd på Pulp and Performance Chemicals, Nouryon.

Annons

Annons

Annons