Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Betonmast etablerar anläggningsverksamhet i Sverige

Vd för Betonmast Anläggning blir Jens Andréasson. Foto: Betonmast
Vd för Betonmast Anläggning blir Jens Andréasson. Foto: Betonmast
Publicerad av
Peter Höök - 04 jun 2019

Byggföretaget Betonmast expanderar och etablerar nu en anläggningsverksamhet i Sverige. Betonmast är en av Norges största bygg- och anläggningskoncerner. Bolaget har verksamhet i hela Norge samt Göteborg, Malmö, Mälardalen och Stockholm. Huvudkontor finns i Oslo och Göteborg. Den svenska verksamheten etablerades 2014 och omsatte under 2018 över 800 miljoner kronor.

Efter framgångsrika satsningar i Göteborg, Malmö, Mälardalen och Stockholm startar byggföretaget Betonmast upp en renodlad anläggningsverksamhet i Sverige. Betonmast, vars rötter finns i Norge, har sedan starten i Sverige 2014 vuxit snabbt med god lönsamhet.

– Vårt mål har sedan starten i Göteborg 2014 varit att skapa stora värden och ha kul på vägen, säger Mattias Gustafson, vd för Betonmast Sverige. De senaste åren har vi visat att vi är en aktör att räkna med i byggbranschen. Nu ska vi göra samma sak när det gäller anläggning. En anläggningsverksamhet är ett naturligt nästa steg.

Precis som de övriga dotterbolagen blir Betonmast Anläggning ett eget aktiebolag. Vd för Betonmast Anläggning blir Jens Andréasson som kommer närmast från en karriär inom Implenia och dessförinnan Svevia och Peab. Jens Andréasson tillträder sin tjänst i augusti 2019.

Annons

Annons

Annons