Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Instalco startar nytt bolag

Instalco köper DynaMates division för tekniska installationer. Foto: Instalco
Instalco köper DynaMates division för tekniska installationer. Foto: Instalco
Publicerad av
Peter Höök - 20 maj 2019

I april förvärvade Instalco DynaMate:s division för installationer. Bolaget som ska driva verksamheten vidare är det nystartade Instamate, dotterbolag till Instalco.

Instamate i Södertälje utför servicearbeten och installationsentreprenader inom VS, el och ventilation, främst inom industrisektorn, bygg och fastighet. Bolaget har ett 60-tal anställda som samtliga kommer från DynaMates division för installationer och de största kunderna är Scania, SISAB, SSAB, NCC och PEAB. Förutom multidisciplinära installationer inom el, VS och ventilation är Instamate specialiserade på industriomställningar. 

– Med Instamate som en del av Instalco kan vi förfina vår verksamhet på ett helt nytt och annat sätt än tidigare. Nu kan vi jobba tillsammans och utvecklas med de andra installationsbolagen i Instalcokoncernen, säger Daniel Eriksson, vd på Instamate.

Nystartade Instamate följer Instalcos ”Start up-modell” som bygger på att Instalco själv startar upp egna bolag som ett komplement till den huvudsakliga förvärvsstrategin.

– Instamate är ett speciellt intressant case där vi förvärvat en hel verksamhet från ett bolag och förpackat det i ett eget nystartat bolag, säger Robin Boheman, förvärvs- och affärsutvecklingschef på Instalco.

Instalco förvärvade DynaMates division för tekniska installationer av DynaMate som är ett helägt dotterbolag till Scania CV i Södertälje.

Annons

Annons

Annons