Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Kamic Group förvärvar Swetouch

Swetouch erbjuder lösningar inom kontrollpaneler, tangentbord och kapslingar. Foto: KAMIC Group
Swetouch erbjuder lösningar inom kontrollpaneler, tangentbord och kapslingar. Foto: KAMIC Group
Publicerad av
Peter Höök - 14 maj 2019

KAMIC Group har förvärvat samtliga aktier i Swetouch. Säljare är bolagets grundare Magnus Eek, Fredric Jönsson och Patrik Maxe, samtliga alltjämt aktiva i bolaget. Swetouch startades 2005 i Tranås där bolaget har sitt huvudkontor. Swetouch har alltsedan starten fokuserat på att erbjuda kundanpassade lösningar inom kontrollpaneler, tangentbord och kapslingar, och idag innefattar många av dessa lösningar även olika typer av bildskärmar och kablage.

Merparten av produkterna är till för att kommunicera med en maskin, i så kallade HMI, Human-Machine-Interface-applikationer. Kunderna finns inom ett brett spektrum av branscher men framför allt inom tillverkningsindustri, medicin, fordon och konsumentprodukter. Swetouch har fem anställda och en årlig försäljning på cirka 40 miljoner kronor.

– Swetouch verkar inom en tydlig och intressant produktnisch och har genom ett konsekvent arbete byggt upp starka kundrelationer baserat på gedigen kunskap om såväl tekniska lösningar som kundernas behov. Det är precis sådana bolag som vi inom KAMIC Group vill äga, stödja och utveckla vidare, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för KAMIC Group.

Swetouch kommer framöver att ingå i KAMIC Groups affärsområde Electronics och de tidigare ägarna Magnus Eek, Fredric Jönsson och Patrik Maxe kommer tillsammans att fortsätta leda bolagets verksamhet, med Fredric Jönsson som vd. I en gemensam kommentar till affären säger de:

– Det känns mycket bra att Swetouch nu blir en del i ett större sammanhang där vi samtidigt kan behålla en stor del av vår entreprenöriella frihet. KAMIC Groups affärsfilosofi stämmer klockrent med vår, och som en del av KAMIC-familjen och affärsområde Electronics kommer vi få tillgång till kunskap, kontakter och organisatoriskt stöd för en fortsatt positiv utveckling och tillväxt.

Annons

Annons

Annons