Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Investerar över 60 miljoner kronor i fönsterfabrik

Tillverkning av glaskassetter vid Svenska Fönsters fabrik i Edsbyn.  Foto: Svenska Fönster
Tillverkning av glaskassetter vid Svenska Fönsters fabrik i Edsbyn. Foto: Svenska Fönster
Publicerad av
Peter Höök - 13 maj 2019

Under åren 2016-2018 investerade Svenska Fönster över 100 miljoner kronor i sin fabrik i Edsbyn för att öka sin produktion av fönster. När nu företaget har visat att de lever upp till förväntningarna kommer ytterligare 60 miljoner kronor att investeras i att fördubbla den egna produktionen av glaskassetter.

– Investeringen i vår egen glasproduktion genomförs dels för att långsiktigt säkra glasförsörjningen, säkerställa hög kvalitet och leveranssäkerhet till våra kunder. Och dels för en bättre miljö, eftersom vi i vår egen produktion använder oss av 100% förnybar el, samt kommer att minska transporter av glaskassetter radikalt, säger Beatrice K Henriksson, vd hos Svenska Fönster.

– Tack vare Svenska Fönsters framgångar på marknaden ser våra ägare Svenska Fönsters produktion i Edsbyn som en strategiskt viktig enhet. Det är bra för den här fabriken och i förlängningen för Edsbyn. Vårt fokus på ständiga förbättringar i en snabb föränderlig värld är en förutsättning till att vi kommer fortsätta att vara ett stort och viktigt företag och arbetsgivare här på orten, tillägger Beatrice K Henriksson.

Svenska Fönster ingår i den nordeuropeiska koncernen Dovista. Enligt Henrik Fagerhof, tf Produktionsdirektör, har företaget lyckats på flera områden, vilket har skapat stort förtroende i koncernen.

– Koncernens förtroende att göra så här stora investeringar är inget som man får, utan något som man förtjänar, säger Henrik Fagerhof, hos Svenska Fönster.

Investeringen innebär en rotation i den 63 000 kvadratmeter stora fabriken och att personalstyrkan på Glasavdelningen kommer att växa.

Annons

Annons

Annons