Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Saab etablerar ny produktionsanläggning i USA

Saab öppnar ny produktionsanläggning i USA. Foto SAAB
Saab öppnar ny produktionsanläggning i USA. Foto SAAB
Publicerad av
Peter Höök - 09 maj 2019

Saab etablerar en ny produktionsanläggning för avancerad tillverkning och produktion i West Lafayette, Indiana, USA. Anläggningen kommer att vara belägen vid Purdue Universitys Discovery Park District. Saab avser att investera 37 miljoner US-dollar under de kommande åren.

Produktionsanläggningens fokus kommer att ligga på flygteknik och att producera stora strukturella sektioner samt slutmontering av Saab-delarna till skolflygplanet T-X, som är utvecklat av Saab och Boeing gemensamt för USA:s flygvapen. Saab har ingått ett partnerskap med Purdue University och har genom detta för avsikt att expandera sin forskning och utveckling i USA inom områden som sensorsystem, artificiell intelligens och autonoma system.

Detta presenterades under en ceremoni vid Purdue University i West Lafayette tillsammans med Indianas guvernör Eric J Holcomb, Purdue Universitys rektor, Mitch Daniels och Saabs vd och koncernchef Håkan Buskhe.

 Detta är ett historiskt ögonblick för Saab. Efter noggrant övervägande har vi valt West Lafayette tack vare Purdues och Indianas visionära ledarskap. Dagens tillkännagivande är en del av vår tillväxtstrategi i USA och fördjupar vår relation till den amerikanska kunden. Vi ser stora möjligheter för denna anläggning och våra partnerskap, säger Håkan Buskhe.

Uppbyggnaden av anläggningen beräknas starta under 2020. Nyanställningar kommer också att påbörjas under 2020 och Saab kommer initialt att skapa upp till 300 nya heltidsjobb för personer i delstaten Indiana.

Annons

Annons

Annons