Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Rittal Scandinavian får ny vd

Fredrik Wåhlstrand, ny vd för Rittal Scandinavian. Foto: Rittal Scandinavian
Fredrik Wåhlstrand, ny vd för Rittal Scandinavian. Foto: Rittal Scandinavian
Publicerad av
Peter Höök - 09 maj 2019

Efter sju framgångsrika år på EPLAN Software & Service har Fredrik Wåhlstrand, 41, även fått uppdraget att axla ansvaret som vd för systerföretaget Rittal Scandinavian. Det innebär en offensiv satsning för ett samlat erbjudande riktat till industri, företag och offentlig verksamhet som vill ta ett helhetsgrepp i den nya digitala eran.

Fredrik Wåhlstrand är civilingenjör med inriktning mekatronik från Chalmers i Göteborg. Han har god och bred erfarenhet från ledande företag i automationsbranschen som konstruktör, projektledare och försäljningschef. Sedan 2012 har han arbetat med relaterad mjukvara först som vice vd och sedan 2013 som vd för EPLAN Software & Service, ett snabbväxande företag, som idag är tydlig marknadsledare inom konstruktionsmjukvara för elskåp och lågspänningsställverk.

I den nya rollen blir Fredrik Wåhlstrand VD för de skandinaviska bolagen inom både Rittal och EPLAN i Friedhelm Loh Group med totalt 157 anställda i Sverige, Danmark och Norge. Detta medför en ökad dynamik.

– Min styrka är att definiera en tydlig strategi. Kundernas utmaning är att förbättra lönsamheten i en globalt konkurrensutsatt bransch, och den utmaning Rittal står inför är därmed att hjälpa kunderna hantera hela värdekedjan, ett växande behov i takt med digitaliseringen, säger Fredrik Wåhlstrand, som kommer att leda Rittal och EPLAN in i den nya digitala eran, Industri 4.0. När data knyter samman EPLAN konstruktionsmjukvara, Rittal skåpsystem och bearbetningen i maskiner från Rittal Automation Systems, kan kunden producera effektivare.

– Jag har god teknisk förståelse för våra produkter och våra kunders utmaningar samt älskar affärer och ekonomi, betonar Fredrik Wåhlstrand.

Annons

Annons

Annons