Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Prevas underhåller anläggning åt Borås Energi

Fån vänster, Kenneth Lindahl, David Baeckström, Andreas Ulveström, underhållschef Borås Energi och Miljö, Johanna Alkmark och Ylva Amrén. Foto: Borås Energi och Miljö
Fån vänster, Kenneth Lindahl, David Baeckström, Andreas Ulveström, underhållschef Borås Energi och Miljö, Johanna Alkmark och Ylva Amrén. Foto: Borås Energi och Miljö
Publicerad av
Peter Höök - 07 maj 2019

Eftersom man investerat så mycket i en modern anläggning var det viktigt att hitta en matchande lösning för underhåll av tillgångarna. Borås Energi och Miljö sökte efter ett underhåll som ligger i framkant och är preventivt samt till och med tillståndsberoende. Man vill inte att kraftvärmeverket som förser kommunens invånare med fjärrvärme ska stanna eller att avloppsreningsverket ska sluta att fungera. För att sköta så stora komplexa tillgångar som ett toppmodernt reningsverk eller kraftvärmeverk är behövs ett bra underhållssystem.

Prevas var en av fyra leverantörer som svarade på upphandlingen med varsitt anbud. 

– Vi fick chansen att visa vårt system vid två tillfällen för Borås Energi och Miljö, säger David Baeckström, sales executive EAM på Prevas. Vid första tillfället presenterade vi vår projektmodell och grundsystem, vid en kompletterande demonstration valde vi att visa systemets mobilitet som utgörs av Infor EAM. 

- Inputen vi fick tidigt från Borås Energi och miljö var att man värderade användarvänlighet högt. Det passar vår lösning mycket bra eftersom alla gränssnitt är konfigurerbara helt efter de olika rollerna eller personer som ska arbeta i lösningen fortsätter David Baeckström.

– Att vi upphandlar ett underhållssystem beror på att en nyligen gjord sammanslagning av två verksamheter innebar dubbla underhållssystem i verksamheten. I samband med införandet av underhållsystemet vill vi också slipa till våra processer och arbetssätt. Vid demonstrationerna under upphandlingsfasen uppvisade Prevas ett kraftfullt men användarvänligt system i Infor EAM med attraktivt utseende och som känns intuitivt. Prevas modell för genomförande av projektet känns också genomarbetad och proffsig. Vi har stora förhoppningar på att vi får ett väl konfigurerat system som både stödjer och effektiviserar vårt arbete, säger Andreas Ulveström, underhållschef på Borås Energi. 

Gartner är ett oberoende institut för bedömning av olika IT-system och på deras magiska kvadrant hamnar Infor EAM högst upp. Systemet är helt konfigurerbart för att passa olika behov och förutsättningar och används bland annat i Cerns partikelaccelerator för underhållet där, men också av flertalet andra energibolag i Sverige och Norge. 

– Vi är väldigt glada och stolta över att man valt Prevas som leverantör, avslutar David Baeckström. Det är alltid kul att arbeta med kunder som ligger i framkant teknikmässigt.

Annons

Annons

Annons